Продавець zlatamoda розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
446 відгуків
НОВИНКИ - СУМКИ жіночі шкіряніОбрати сумку

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

ЗлатаМода
+380 (96) 734-93-34
Кошик

Переваги упаковки продуктів вакууматором. Терміни зберігання продуктів. Про все це і не тільки, заходьте!

Переваги упаковки продуктів вакууматором. Терміни зберігання продуктів. Про все це і не тільки, заходьте!

Вакуумна упаковка продуктів: переваги перед іншими способами зберігання

Одним з обов'язкових умов швидкого псування продуктів харчування є наявність навколо них кисню, який удосталь міститься в навколишньому нас повітрі. Такі умови — ідеальне середовище для розмноження харчових бактерій. М'ясо, риба, будь сира або приготована їжа швидко псується навіть в холодильнику. А що ж робити, якщо хочеться зробити якісь довготривалі запаси їжі? І тут нам на допомогу приходить вакуумна упаковка продуктів.

Суть вакуумування продуктів: їжа поміщається в спеціальні контейнери або сумки, з яких потім, за допомогою спеціальних пристосувань, повністю викачується повітря. Користь цієї технології, просто неймовірна: термін зберігання будь-яких продуктів зростає до кількох років. Цікаво? Далі ми розберемося в деталях, як у домашніх умовах можна ефективно використовувати всю силу вакууму.

Чому для зберігання краще упаковувати продукти у вакуум?

Завдяки відсутності кисню, Ваша їжа збережеться свіжою і ароматною до 3, або навіть 5 разів довше, ніж при зберіганні традиційним способом (холодильник, морозильна камера). Дріжджі, цвіль, різні мікроби і харчові бактерії просто не можуть жити без кисню, тому, навіть при тривалому зберіганні, їх зовнішній вигляд і текстура зберігається в первозданному вигляді, як ніби Ви тільки що їх туди поклали. При зберіганні їжі в вакуумі вона не висихає, з тієї ж причини: немає доступу повітря, значить, волога з продуктів не випаровується.

Далі, коли Ви зберігаєте продукти в морозильній камері звичайним способом, вони постійно взаємодіють з дуже холодним і сухим повітрям, який руйнує первісну клітинну структуру їжі, роблячи її менш свіжої та смачної після розморожування. Також відмінно зберігається у вакуумній упаковці всі сипучі, наприклад, цукор, який ні за що не окам'яніє, тому що в нього не вбирається волога з повітря.

Почніть користуватися вакуумною упаковкою продуктів, і скоро Ви помітите, як витрати на купівлю їжі зменшуються з кожним днем! Їжа довше залишиться свіжішою, а значить, її доведеться рідше викидати, отже, і купувати її будете рідше. Ви зможете відразу купити мішок цукру чи борошна, розфасувати куплені оптом сипучі продукти за зручним, маленьким упаковок, і їсти все це дуже довгий час. Продукти більше не будуть поїдати мурахами, жучками, цукор не буде перетворюватися в камінь, а в борошні не буде жучків.

Ще одне неймовірне перевага використання вакуумної технології: можливість дуже швидко маринувати рибу і м'ясо для шашлику. Тиск вакууму сильніше відкриває пори в м'ясі та рибі, дозволяючи маринаду добре і глибоко проникати всередину продуктів. Робити шашлики тепер так просто і швидко: практично через 10-15 хвилин після маринування у вакуумі м'ясо вже можна смажити! Всі продукти з високим вмістом жиру більше ніколи не прогоркнут. Причина згірклості жирних продуктів (різних масел) в тому, що вони контактують з повітрям. Немає повітря — смак жирної їжі не псується!

Види систем вакуумного пакування продуктів для домашнього використання

Системи вакуумного пакування продуктів для дому можуть бути простими, і, відносно не дорогими, або ж «складними», а отже, більш зручними, подорожче. Яку систему вакуумної упаковки купити їжі — вибір за Вами. У будь-якому випадку, Ви отримаєте всі переваги довгого зберігання продуктів, ― як в самому простому, так і в елітному варіанті. У чому відмінності між різними способами? Наприклад, викачувати повітря з сумки з їжею можна вручну, а можна ― за допомогою електричного насоса.

1. Прості і доступні системи вакуумної упаковки

Найпростіший варіант, який можна купити дешево — кілька ємностей для продуктів, укомплектованих маленьким ручним насосом для витяжки повітря. Переваги таких систем — низька ціна, і довготривале збереження їжі. Мінуси — повітря може выкачиваться не повністю, плюс все доведеться робити вручну. В даному випадку, добре те, що можна випробувати на собі переваги вакуумної упаковки їжі, не сплачуючи за це великих грошей.

2. Герметичні сумки з вентилятором

До простих систем вакуумного пакування продуктів також можна віднести трохи дорожчі герметичні сумки з вентилятором. Даний варіант відрізняється від розглянутого вище наявністю в комплекті вентилятора, і одного або декількох гнучких пластикових сумок для продуктів. Їжа кладе в сумку, після чого Ви включаєте вентилятор, який висмоктує з неї повітря, наскільки це можливо. Така система також досить хороша, але всю міць зберігання продуктів у вакуумі Ви тут також не пізнаєте, так як частина повітря все ж залишиться всередині сумки з їжею. Звичайно ж, це в рази краще, ніж звичайне зберігання м'яса, риби або овочів в холодильнику «як є», тобто з прямим доступом повітря.

3. Елітні системи вакуумної упаковки їжі з використанням електричного насоса

Такі системи вакуумування — найдорожчі, але вигода від їх купівлі — ще більше! Для викачування повітря з контейнера використовується поршневий насос з електроживленням. При цьому спеціальні контейнери, як правило, обладнуються клапанами, які дозволяють викачувати повітря, але не дають йому проникати всередину контейнера знову. Також, на відміну від простих ручних, електричні вакуумні харчові системи обладнані датчиком, який сигналізує, якщо вакуум усередині посуду був досягнутий. Корпус хороших систем робиться зі спеціальних матеріалів, які не пропускають повітря, а отже, забезпечують максимально тривале зберігання Вашої їжі в свіжому стані.

Важливо: деякі продукти, навіть будучи упакованими у вакуумний контейнер або пакет, потрібно зберігати в холодильнику.

Це стосується їжі, якої не повністю видалена волога, а також спочатку присутні мікроорганізми, здатні швидко розмножуватися при плюсовій температурі: м'яса, риби, молочних продуктів, і так далі. Зернові, горіхи, сухофрукти або цукор, так само як і інші сипкі продукти, можна зберігати без холодильника. Вони сухі, а тому загроза швидкого псування над ними не висить..

Термін зберігання продуктів у вакуумній упаковці

Продукти харчування

Місце зберігання

Нормальний термін придатності

Скільки зберігається у вакуумі

Великі шматки м'яса: яловичини, птиці, баранини і свинини

Морозилка

6 місяців

2-3 року

Фарш: яловичина, м'ясо птиці, баранини і свинини

Морозилка

4 місяці

1 рік

Риба

Морозилка

6 місяців

2 роки

Кава в зернах

Кімнатна температура

4 тижнів

16 місяців

Кава в зернах

Морозилка

6-9 місяців

2-3 року

Ягоди: суниця, малина, ожина

Холодильник

1-3 дні

1 тиждень

Ягоди: журавлина, чорниця, лохина

Холодильник

3-6 днів

2 тижні

Сир

Холодильник

1-2 тижні

4-8 місяців

Печиво, крекер

Кімнатна температура (регулярне відкривання упаковки)

1-2 тижні

3-6 тижнів

Борошно, цукор, рис

Кімнатна температура

6 місяців

1-2 роки

Салат-латук

Холодильник

3-6 днів

2 тижні

Горішки

Кімнатна температура

6 місяців

2 роки

Масла без консервантів, такі як соняшникова, рапсова, кукурудзяна олія

Кімнатна температура

5-6 місяців

1-1.5 роки

Вино

Холодильник

1-3 тижні

2-4 місяці

 

В даний час попит на овочі у вакуумній упаковці активно зростає, оскільки:

—  Очищенные овощи популярны среди потребителей
Готовые к термообработке, они позволяют экономить не только время, но и деньги. Потребитель при покупке застрахован от приобретения несвежих, гнилых продуктов, поскольку полностью видит товар. Кроме того, очищенные овощи в вакуумной упаковке берегут  женские руки — нет необходимости  долго чистить грязную морковь, свеклу и др. в воде;

— Широко используются в местах большого потребления овощей
Всё больше становится поставок в места школьного питания, в больницы и другие учреждения, где потребляется большой объем овощей;

 

— Величезний попит в кафе, ресторанах і заклади громадського харчування,
Де продукти зберігаються в основному у вигляді напівфабрикатів для економії часу на приготування страв. Також це вигідно з точки зору економії робочих рук і фінансів.

 

 

Розглянути і купити електричні вакуумні пакувальники, а також судочки вакуумні з насосом можна в нашому магазині. Телефонуйте, наші менеджери проконсультують Вас з задоволенням!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner